Opleidingen
Een tijdje geleden stond er in een krantenbericht dat een groep alternatieven zich beklaagde tegenover het ongenunaceerde klein groepje van 'oud'-wetenschappers'dat zich verenigt heeft in SKepsis. Volgens dit klein clupje spcialisten zijn allen die niet deel hebben genomen aan de reguliere medische wetenschapsopleiding(en): kwakzalevers.
Voor alle duidelijkheid nog eens wat kwakzalvers zijn:
  • iemand die nutteloze middelen toepast ter genezing van de een of andere ziekte,
  • of middelen beweert te kennen tegen alle mogelijke ziekten,
  • ofwel iemand die zulke middelen, meestal met veel ophef, te koop aanbiedt.
Maar er begint tegenstand te komen tegen dit kleine elitaire genootschap.
Op de weblog van Hartman zegt deze: Ach, ach, ach - de Vereniging tegen de Kwakzalverij (dat ze 'Kwakzalverij' nog met een hoofdletter schrijven is al hoogst merkwaardig) is op z'n .... getrapt en het lijkt wel of een fundamentalistische woede zich meester heeft gemaakt van alle lezers van Skepsis die deze vereniging juist zo'n warm hart toedragen. Wat blijkt namelijk: de orthomanuele arts mw. M. Sickesz (de naam alleen al doet hoogst wetenschappelijk aan) heeft van het gerechtshof te Amsterdam gelijk gekregen. Ze mag door de Vereniging geen kwakzalver genoemd worden.Zie dit lijdensverhaal en de klaagzang van Skepsis en consorten hier.
Daarmee vergroot u de kans op borstkanker met 10 procent; bij drie of meer glazen schiet dat naar 30 procent. Let wel, alle dranken: het maakt niet uit of het bier, wijn of sterke drank is. Het ‘gezonde’ glaasje rode wijn mag dus ook worden weggespoeld.


Mocht u nu denken dat u probleemloos kunt overschakelen op frisdrank, dan moet ik u erop wijzen dat onderzoekers in Boston vorig jaar bekendmaakten dat vier glazen cola per week al tot een aantoonare verzwakking van uw botten leiden. Dat was gebleken uit de gezaghebbende Farmingham Study, waarbij de zesduizend inwoners van Farmingham al zestig jaar worden gevolgd. De Nederlandse zwangerschapsconsulente Diethild de Vries gooide daar deze maand nog een schepje bovenop door te beweren dat cola de hormoonhuishouding van de vrouw in de war schopt en zo onvruchtbaarheid kan veroorzaken. Maar cola is niet het enige probleem. Twee maanden geleden meldde Boston dat alle frisdrank gevaarlijk is. Een glas fris per dag is al genoeg om de kans op suikerziekte en een hartinfarct omhoog te jagen. En nee, dat heeft niets te maken met het feit dat frisdrinkers meer fast food naar binnen werken. De onderzoekers keken naar de calorietjes, het vet, de vezeltjes, naar roken en drinken: geen enkele slechte gewoonte is zo schadelijk voor het hart als het drinken van een onschuldig glaasje fris. Ook de suiker in de fris zelf speelt geen rol: suikervrije frisdranken zijn net zo gevaarlijk.


Water dan maar? Dan moet u zich wel realiseren dat enige maanden geleden een vrouw gestorven is na het drinken van te veel water. Niets drinken is dus het enige wetenschappelijk verantwoorde advies. De wetenschap, die het beste met u voor heeft.


Door: Marcel Hulspas (De Pers)
Google
Wetenschap-Gekte
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

klik hier voor actuele informatie
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Er is ook een club die weer de skepsisi in de gaten houdt. Ze heten dus de Skepsiswatchers. Klik hier voor hun Site
Voor tips, weerwoord, klachten, aan- of opmerkingen over Stichting Skepsis, hun blad "Skepter", andere publicaties van skeptici en hun website.
opgericht: 4 februari 2001
Skeptici en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan een constructieve gedachtenwisseling, in een prettige atmosfeer
Drink en Sterf

Het is zover. De wetenschap heeft het ultieme medische advies voor vrouwen ontdekt. Dames, u moet niet drinken. Nooit niet. Niks. Doet u dat toch, dan gaat u geheid op een lelijke manier dood. Het verlossende nieuws kwam deze week uit Barcelona, waar onderzoekers van een Europees Kankerinstituut tijdens een congres bekendmaakten dat alle soorten drank de kans op borstkanker vergroten. En dat begint al bij een of twee glazen.Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp