Vegetarisme
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
Niets kan onze gezondheid en het voortbestaan van het leven op aarde zoveel helpen als de evolutie naar een vegetarische levenswijze."

Albert Einstein


Binnen de matrijs van verhoudingen die de mensen met de natuurlijke wereld hebben, die wij met dieren delen is van primair belang. In tijd dat de verbinding door de zelfde krachten is veranderd die ons ertoe hebben bewogen om zo veel andere dingen op het altaar van hebzucht en macht te offeren. Aangezien onze harten openen, worden velen van ons bewuster van  de hoeveelheid schepselen waar wij werkelijk deze planeet mee delen. De wilde dingen hebben hun eigen manier om ons te onderwijzen, in de wereld te leven en er te zijn. Als de dieren frequenties en geheugenpatronen dragen waar wij gericht op moeten worden, misschien is het dan nu de tijd om met die energieën opnieuw aan te sluiten en precies te weten te komen waarom de God de ' dieren van het gebied ' creëerde alvorens hij de mens creëerde. Het is onze hoop dat de hier inbegrepen artikelen zullen dienen om u eraan te herinneren dat wij één met ' alle schepselen zijn, groot en klein '.

Nee, je hoeft geen vegetariër te zijn of te worden. Je kan gewoon grote problemen er mee hebben dat dieren mishandeld worden voordat ze op je bord terechtkomen. Je hoeft dan ook dan ook geen vlees meer uit de bioindustrie te eten, je kunt ervoor kiezen om alleen maar biologisch vlees te eten (met EKO keurmerk), zodat je tenminste zeker weet dat het dier een dierwaardig leven heeft gehad. Je kunt er ook voor kiezen om regelmatig eens een dagje geen vlees te eten. EKO vlees en vegetarische vleesvervangers zijn tegenwoordig volop te verkrijgen in de supermarkt. Van nature is de mens, evenals de chimpansee, een opportunistische omnivoor. Dat betekent dat mensen dierlijke en plantaardige voedingsbronnen kunnen benutten en niet afhankelijk zijn van een beperkt dieet.
Desalniettemin bestond bij de eerste mens zo'n 6 miljoen jaar terug het dieet grotendeels uit plantaardig voedsel. Volgens paleontologisch onderzoek was het gebit van de eerste mensen (of hominiden) niet geschikt taai voedsel, zoals vlees, bladeren en taai fruit, maar vooral voor zacht fruit. Geleidelijk aan begonnen noten en zaden en steeds groter onderdeel van het pakket uit te maken. Echter, ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden is de mens in toenemende mate vlees gaan eten. Ze jaagden en aten karkassen. Dit had onder andere een verkleining van darmen en kiezen als gevolg. Gedurende de laatste ijstijd (100.000 - 10.000 jaar geleden) waren in grote gebieden de mensen gedwongen om veel te jagen omdat het aanbod zaden en vruchten vanwege de kou erg klein was.

Nederlandse groente bevat minste bestrijdingsmiddelen!

Amsterdam/Utrecht, 11 december 2007 - Milieudefensie, Natuur en Milieu en consumentenvereniging Goede Waar & Co lanceren vandaag de Groente & Fruit Wijzer voor consumenten. Op het handzame kaartje kunnen consumenten zien hoe ze producten kunnen kopen die het minst vervuild zijn met bestrijdingsmiddelen. De Groente & Fruit Wijzer laat zien welke supermarkten het schoonste groente- en fruitassortiment hebben. Ook wordt aangegeven welke landen van herkomst het goed doen en welke niet.

Consumenten krijgen dagelijks allerlei resten bestrijdingsmiddelen binnen. Ook kleine hoeveelheden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Kinderen en zwangere vrouwen zijn extra kwetsbaar. Met de Groente & Fruit Wijzer in de portemonnee kunnen consumenten bewuste en gezonde keuzes  maken bij het boodschappen doen. De Groente & Fruit Wijzer wordt onder meer verspreid via de bladen Ouders van nu, Santé en Esta.

Supermarktklassement
Het overzicht van de prestaties op bestrijdingsmiddelengebied van zeven supermarktketens is gebaseerd op meetgegevens van de Voedsel en Waren Autoriteit. Na een jarenlange campagne van Milieudefensie, Natuur en Milieu en Goede Waar & Co maakt de overheid deze gegevens sinds kort openbaar. Bij alle supermarkten zijn overtredingen van de wettelijke normen geconstateerd. Maar de ene supermarkt doet het wel beter dan de andere. Albert Heijn en Plus presteren relatief het beste. Spar en C1000 sluiten de rij.


‘Schone’ en ‘vervuilde’ groenten en fruit
Uit de cijfers van de Voedsel en Waren Autoriteit blijkt dat sommige groente- en fruitsoorten meestal schoon zijn. Andere soorten bevatten regelmatig veel gifresten. Bij fruit bleken kiwi, mango en pruim het schoonst. Mandarijn, druif en appel scoorden het slechtst. Van de groenten kwamen champignons, witte kool en rode biet het beste uit de test. Bij de meest vervuilde groentesoorten bleek het land van herkomst van cruciaal belang. Paprika, aubergine en sla komen als slechtste uit de bus, maar de slechte score van paprika en sla wordt veroorzaakt door Spaanse producten. Spaanse paprika, sla en ook tomaat bleken vier tot negen keer meer resten van bestrijdingsmiddelen te bevatten dan Nederlandse.

Twee vuistregels
Wie het milieu en zijn gezondheid een warm hart toedraagt, kan overigens het allerbeste biologische groenten en fruit (herkenbaar aan EKO-keurmerk) kopen. Wie gangbaar geproduceerde groenten en fruit koopt, kan met de Groente & Fruit Wijzer verstandige keuzes maken. Het is belangrijk om te weten dat Nederlandse groenten en fruit over het algemeen een stuk minder vervuild zijn dan buitenlandse. In 2006 bevatte één op de drieëndertig monsters van Nederlandse groente en fruit meer bestrijdingsmiddelen dan wettelijk is toegestaan terwijl dit voor buitenlandse producten maar liefst één op de zes was.

Uit: Weet wat je eet
Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

Enkele beroemde vegetariërs:


Vele verlichte geesten en idealisten uit het verleden waren vegetariër en steeds meer beroemdheden van nu worden het - om maar een paar namen te noemen: Homerus, Pythagoras, Boeddha, Confucius, Petrus, Augustinus, Franciscus van Assisi, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rubens, Voltaire, Benjamin Franklin, Abraham Lincoln, Leo Tolstoy, Rudolf Steiner, Mahatma Gandhi, Michael Jackson, Richard Wagner, George Harrison, Carlos Santana, Graham Nash, Paul en Linda Mc Cartney, Nina Hagen, het koninklijk paar prins Charles en prinses Anne van Engeland, Prince, Brigitte Bardot, Kim Basinger, Drew Barrymore, Peter Gabriel, Bob Dylan, Brad Pitt, Ruth Rendell, Franz Kafka, Sir Isaac Newton, Ted Danson, Michael J. Fox, Richard Gere, Dustin Hoffman, Yehudi Menuhin, Olivia Newton John, Jason en Mark van Thake That, David Bowie, Anthony Perkins, Brooke Shields, Montserrat Caballe, John Kellog (cornflakes), Lisa Simpson ( the Simpsons), Jayadeva prabhu (John Richardson van The Rubettes).
klik hier voor actuele informatie
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp