Reiki: 1e Graad
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek


Geloof niets, alleen maar omdat men het je verteld, of omdat iets algemeens als een waarheid wordt gelooft, of omdat het door traditie is gegroeid of doordat je het zelf als een waarheid hebt ingebeeld. Aanvaard slechts datgene wat je na grondig onderzoek voor jezelf als 'waar' hebt ervaren en laat dat je eigen maatstaf zijn.

Boeddha
Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
Jac Bruininkx is als master
aangesloten bij

Global Reiki Association
en
World Reiki Ministry.
Maak je vandaag geen zorgen.

Word vandaag niet boos.

Eer je ouders en leraren, en ouderen in het algemeen.

Voorzie op een eerlijke wijze in je levensonderhoud.

Toon je dankbaarheid aan alles.


Wat gebeurt er bij de reiki cursus?
De Reiki cursus van Anand duurt 2 dagen. De reiki cursus begint met een kennismaking en daarna krijg je informatie over wat Reiki inhoudt, het verhaal van de grondlegger van Reiki en alles wat verder bij Reiki hoort. Tijdens de reiki cursus krijg je verder een inwijding om de energie kanalen te openen en je doet een aantal oefeningen om met Reiki te leren werken. Verder ontvang je een certificaat van reiki.

Waarom doe je eigenlijk een Reiki cursus?
In de praktijk blijkt over het algemeen, dat je de eerste reiki cursus meestal voor jezelf doet. Het gemak van de Reiki stroom uit je handen om jezelf te behandelen is een groot goed, je hebt het tenslotte altijd bij je! Het ontwikkelingsproces, dat ermee op gang komt geeft je meer houvast en meer richting in je leven. Dat je daarnaast altijd iets kunt doen om andere mensen te helpen is mooi meegenomenVoor degenen die van ver komen is er de mogelijkheid tot (gratis) overnachting en ontbijt.
klik hier voor actuele informatie
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
In deze reiki cursus leer je werken met Reiki Ryoho, Universele Levens Energie. Aan het eind van de reiki cursus ontvang je een certificaat van reiki. Authentieke japanse reiki is een alternatieve geneeswijze techniek die helpt tegen stress en daarnaast genezend werkt. Het wordt toegediend door handoplegging. Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. ledereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagt het herstel.

Meridianen
Reiki alternatieve geneeswijze is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Tijdens een Reiki cursus worden met behulp van inwijdingen de juiste energiekanalen geopend. Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als "doorgeefluik". De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energie overdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig). Andere woorden voor de levensenergie zijn Prana en Chi of Ki.

Hoe werkt authentieke japanse reiki?
Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in disbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam heeft een zelfgenezings mechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezings mechanisme. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp