Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

'Het ademloos beluisteren en gedetailleerd beschrijven van mensen, waar ieder aan voorbij loopt, is een gave, weinigen gegeven, door één ten volle benut.'
(Godfried Bomans - 5 okt 1963)
Waar vriendschap heerst en liefde, daar is God. En zo kwamen we Nico Franken tegen. Nico is een oude vriend en wandelt graag met zijn hond. Misschien niet voor de hond, maar voor de stilte, introspectie én inspiratie en waar gedachten beschreven en feiten geïnterpreteerd worden. Hij schrijft al geruime tijd maar heeft sinds kort zijn eerste boek uitgebracht en hebben wij gevraagd of hij wat wilde schrijven over zijn gedachtenkronkels.

En dat wilde Nico wel.

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
klik hier voor actuele informatie
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Nico Franken

De relatie tussen Jac en Nico gaat al zo'n 36 jaar terug. Begin twintig waren ze toen hun paden zich voor het eerst kruisten. Ze leerden elkaar kennen doordat Nico bevriend was met een broer van Jac en omdat ze korte tijd kamers bewoonden in hetzelfde pand. Maar het contact veranderde fors toen Nico in een situatie terecht kwam waarin hij het dak boven zijn hoofd dreigde te verliezen. De kamer waar hij woonde moest ontruimd worden en het zou meer dan een half jaar duren voor de nieuwbouwflat opgeleverd werd. In die tijd werd Nico zo gastvrij onthaalt om gedurende die onderdak te hebben. Het werd een periode waarin er veel werd gefilosofeerd en meer  werd gedeeld dan er  tevoren werd  voorzien. In die tijd kwam Nico voor het eerst in kennismaking  met de spiritualiteit en het geloof in hogere machten. Die overtuiging heeft Nico verder geholpen in zijn verdere leven en bij het schrijven.


De Geheimen van Imh,
geboorte en strijd
Verkrijgbaar onder 
ISBN 978-94-6089-590-6
http://www.boekscout.nl/html/boek.asp?id=1485

.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

Nico Franken
Het verhaal van Nico

De spiritualiteit en het geloof waar Jac mij ooit kennis mee heeft laten maken, zijn om een of andere reden altijd als een rode draad door mijn leven blijven lopen. Vooral in tijden dat het minder ging heb ik me daar altijd aan op kunnen trekken. En geloof me, zonder te overdrijven, durf ik gerust te stellen dat mijn gezin zowel lichamelijk als geestelijk behoorlijk meer tegenslag heeft gekend dan de gemiddelde mens in onze samenleving.

Maar nogmaals, spiritualiteit en geloof helpen en hielpen ons altijd optimistisch te blijven. Dat geloof in hogere machten is in de loop van de jaren alleen maar sterker geworden. Enkele persoonlijke ervaringen hebben daar zeker aan bijgedragen. Zo hebben een vriend en ik samen de verschijning ervaren van een bijzondere man die zo'n onbeschrijfelijke schoonheid en rust uitstraalde dat onze enige gedachte was een ontmoeting te hebben met God. Later bleek dat buiten ons niemand deze man gezien had.

Ook is in een moeilijke periode mijn overleden oma aan mij verschenen om mij te vertellen dat het allemaal goed zou komen.
Ook dat staat in mijn geheugen gegrift.

Sommigen zal het voorgaande allemaal als onzin voorkomen, maar deze zaken zijn mijn waarheid waarmee ik leef. Voor mij is het dan ook heel helder dat er hogere machten bestaan die over veel zaken beslissen en dat wij ieder onze persoonlijke begeleiders hebben. Of we nu geloven of niet.

Als gevolg van alle persoonlijke ervaringen leef ik, zoals vele anderen, met moeilijk of niet te beantwoorden vragen. Dat zijn dan vragen als: wie zijn de goden en waar komen ze vandaan. Vragen over onze afkomst en onze toekomst, vragen over oorlog en vrede en over leven en dood. Ja, zelfs over het leven na de dood. Ook gevoelens van hoop en vrees, liefde en haat, geluk en verdriet, geloof en ongeloof zijn zo herkenbaar en soms ongrijpbaar . Ik vecht als ieder ander tegen mijn eigen demonen en ben op zoek naar mystiek en magie.
In mijn leven en in de wereld om me heen.
Zo zijn er uitputtend veel zaken te noemen waarover ik me verbaas en vele vragen heb. Meestal blijft een antwoord echter uit, omdat de nodige kennis ontbreekt of omdat geloof en persoonlijke ervaringen zich vaak niet laten verklaren.
Maar we staan ook niet op onszelf. We maken deel uit van de kosmos. En diezelfde kosmos verbergt nog meer geheimen waarin ik magie zie, die vragen oproept waarop ik antwoorden zoek.
Met tegenstrijdige gevoelens, persoonlijke ervaringen en zoektocht naar waarheden is het verhaal 'De geheimen van Imh' ontstaan. Een fantasy waarin weten, wensen, hopen en dromen zijn verworden tot een wereld waarin alles wat onmogelijk lijkt, mogelijk wordt en waarin antwoord wordt gegeven op veel vragen die in werkelijkheid meestal onbeantwoord blijven. Het is een verhaal waarbij ik tijdens het schrijven mezelf kan terugtrekken uit de werkelijkheid van het dagelijkse leven om onder te duiken in een wereld waarin ik kind onder de kinderen en held onder de helden mag zijn. Omgeven door magie en mystiek. Het is een omgeving waarin ik de goden ontmoet, intense liefde beleef, maar ook een vertaling van de verschrikkelijke strijd die soms in mezelf woed.

Kort geleden is, na lang aandringen van enkele vrienden en kennissen, het eerste deel van dit verhaal in boekvorm op de markt gebracht en, zo blijkt uit reacties, wordt met veel plezier het boek gelezen.
En het mag gezegd worden dat dit boek door deze liefhebbers heel enthousiast ontvangen is.

Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2015 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
Nico Franken
Nico Franken
Schrijfcafé in Bergen op Zoom

Elke tweede zondag van de maand kunt u uw creativiteit kwijt in het schrijven van poëzie en proza. Het schrijfcafé is mogelijk gemaakt door Schrijven & Schrappen. >>> naar Schrijfcafé
Share |