NEI
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek


Geloof niets, alleen maar omdat men het je verteld, of omdat iets algemeens als een waarheid wordt gelooft, of omdat het door traditie is gegroeid of doordat je het zelf als een waarheid hebt ingebeeld. Aanvaard slechts datgene wat je na grondig onderzoek voor jezelf als 'waar' hebt ervaren en laat dat je eigen maatstaf zijn.

Boeddha
Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
NEI® is gebaseerd op de veronderstelling dat psychologische problemen en lichamelijke klachten meestal voortkomen uit onverwerkte emoties die zich als virussen in het onbewuste en in onze cellen of organen hebben genesteld. 'Vaktechnisch' worden deze emotionele virussen Psycho Energetisch Geheugen (PEG) genoemd.

NEI®-therapeuten onderzoeken door middel van een spiertest welke uitspraken een stressreactie veroorzaken. Het lichaam fungeert daarbij als leugendetector omdat men aanneemt dat een incongruente uitspraak de spier onmiddellijk zal verzwakken.
Toegepaste Kinesiologie
Hoewel Roy Martina regelmatig spreekt over eigen ontdekkingen, bevat zijn werk bijna uitsluitend ideeën die al eerder door anderen zijn gepropageerd. Zo schrijft hij: 'Ik durf te beweren dat heel veel ziekten, misschien wel 90%, beginnen met een negatieve emotie of een negatieve gedachte.... Reuma kan komen doordat we emotioneel verstijven.'

Waar hebben we dat eerder gehoord? Sla Karin Spainks (1992) analyse van de 'orenmaffia' er maar eens op na.
De spiertest die NEI®-therapeuten gebruiken om diagnoses te stellen, is indirect overgenomen van George Goodheart, een chiropractor uit Detroit die vanaf 1964 de Toegepaste Kinesiologie ontwikkelde. Momenteel is hij onderzoeksdirecteur van het International College of Applied Kinesiology, dat hij in 1973 oprichtte.

Bij het gebruik maken van spiertesten of kinesiologie verkrijgt men een antwoord zonder een instrument. Het wordt in het Engels manual muscle testing, muscle dowsing of kinesiology genoemd.
Technieken van NEI

NEI benadrukt dat emoties zowel door de linker-, als rechter hersenhelft verwerkt moeten worden. Als ze teveel aan de linkerkant verwerkt worden, dan worden de emoties onderdrukt en teveel gerationaliseerd. Als ze teveel aan de rechterkant blijven worden ze ook niet goed verwerkt. Volgens NEI houdt het "onbewuste" deze emoties vast tot we klaar zijn om ze te verwerken. Voor al deze  theorieen heeft NEI een fabelachtig eenvoudige oplossing: namelijk een mix van acupressuur, yoga ademtechniek en yoga- affirmaties.

We moeten onze oorreflexpunten (acupunctuur) stimuleren, voor een optimale communicatie van emoties tussen linker- en rechterhersenhelft.
Door een buikademing moeten we de energiestroming tussen de linker- en rechterhersenhelft stimuleren. Bovendien moet dit met een rechte rug, omdat de energie dan meer stroomt.

Door affirmaties onder andere uit de Transcendente Meditatie moet je jezelf onder een lichte hypnose brengen, door bijvoorbeeld bij vliegangsten te zeggen: ik overwin mijn vliegangst. Ik ben sterker dan mijn vliegangst.
Verder moet een  reflexpunt boven de wenkbrauwen energetisch uitgebalanceerd worden. Dit punt wordt het Emotioneel Therapeutisch Punt (ETP) genoemd. Dit kun je doen door een hand op het voorhoofd te leggen.

klik hier voor actuele informatie
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
NEI ® is door de arts Martina ontwikkeld. Martina deed zijn ervaringen op tijdens een seminar op Hawaï van Anthony Robbins, het rolmodel van Emile Ratelband. Daar werd dus de Neuro-Emotionele Integratie (NEI®) geboren.

De opleiding NEI®-therapeut is populair onder alternatieve behandelaars die een nieuw specialisme aan hun repertoire willen toevoegen. Voetreflexologie, Bachremedies, Reiki, Touch for Health, chiropractie, homeopathie, acupunctuur en chakratherapie bieden geen oplossing voor alle problemen.
Kinesiologie betekent 'De leer van de beweging' en bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld. De ontdekker van deze methode, dhr. Goodheart, concludeerde dat spieren reageren met spanningsveranderingen op stress en ziekte. Bij de spiertesten wordt er van een persoon één bepaalde spier geïsoleerd door een bepaalde houding aan te nemen. Dit kan bijvoorbeeld de arm zijn die dan horizontaal gestrekt gehouden wordt. Iemand anders oefent vervolgens een zachte druk uit om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die druk te weerstaan. Wanneer de spier deze druk niet weerstaan kan, is er sprake van een onbalans. De reden voor deze onbalans kan liggen in allerlei vormen van stress.

NEI®-therapeuten voeren een O-ringtest uit, waarbij de cliënt met zijn duim en wijsvinger een ring vormt die de therapeut probeert los te trekken. Gewoonlijk vertelt de therapeut de cliënt van te voren wat het betekent wanneer de spieren in zijn vingers zwak worden.

Alles is te genezen met NEI maar niet iedereen kan met door deze methode geholpen worden.

Lees voor meer informatie verder op het NEI register of op de site van Sylvia Roefles

Lees ook verder op de website 'realisatie trainingen'
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp