klik hier voor actuele informatie
Goed Doen
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

MiesHet is het goede gezelschap, de goede gids en de goede vriend.

En zo kwam Mies enige tijd geleden met het idee om meer aandacht te besteden aan de vele kleinschalige handjes die worden gegeven bij het ondersteunen of helpen van anderen. Of eigenlijk, nee, dat ook niet helemaal, meer een samenloop omstandigheden (of is het synchroniciteit) die het gevoel geeft dat het goed is wat je doet. Make the world a better place, maar dan héél  klein, zo klein dat eigenlijk het bijna niemand weet, of hoeft te weten. Niet wereldschokkend, maar wel een actie die met het hart wordt gedaan en jou een gewedlig goed gevoel geven.

Misschien helpen de verhalen andere mensen en worden ze daadood ook uitgenodigd om hetzlefde te doen, en... als ze dit doen, ons een mailtje te sturen zodat wij dit weer kunnen plaatsen.

Geloof niets, alleen maar omdat men het je verteld, of omdat iets algemeens als een waarheid wordt gelooft, of omdat het door traditie is gegroeid of doordat je het zelf als een waarheid hebt ingebeeld. Aanvaard slechts datgene wat je na grondig onderzoek voor jezelf als 'waar' hebt ervaren en laat dat je eigen maatstaf zijn.

Boeddha
Plastic tas
Ik zat vorige week in de metro. Ik had een paar leuke kleren gekocht. Er zat een -blonde- vrouw naast me. Het regende heel hard buiten. Ze zei: "Het get, die rotregen" Ik keek haar lachend aan en vroeg of ze dadelijk nog een stuk door de regen moest lopen? Ja, dat  moest ze. Ze vertelde dat ze net een nieuwe dvd speler gekocht had en bang was dat die nat zou worden. Vervolgens pakte ik al mijn kleren, uit mijn GROTE plastic tas. Propte het in kleinere tasjes, en zei: Alsjeblieft, doe deze eroverheen, weet je zeker dat die niet nat wordt. Verbaasd bedankte ze mij en ik stapte bij Poortugaal uit en zwaaide nog even na. Op de roltrap dacht ik: We doen uiteindelijk alles voor onszelf, al is het maar om het fijne gevoel dat je krijgt als je wat voor iemand anders betekent. Ben benieuwd wat ik hiervoor terug krijg. En...........de volgende dag stond ik bij de AH. A-ha ik had een tasje nodig, beetje te veel boodschappen. Maar zodra ik in de rij stond vergat ik een tasje te kopen. Alles in de winkelwagen, bij de balie, denk ik sh.., tastje vergeten. En ja hoor naast mij ligt een plastic tasje van AH op de grond. THNX! Leuk he!
Parabel van de zaaier
Uit het evangelie volgens Lucas
Toen er vanuit de steden mensen naar hem toe gekomen waren en er zich een grote menigte verzameld had, vertelde hij deze gelijkenis:
'Iemand ging eens naar zijn land om te zaaien. Terwijl hij daarmee bezig was, viel er wat zaad op de weg. Het werd vertrapt en door de vogels opgegeten. Er viel ook wat zaad op rotsachtige bodem, maar toen het opschoot, droogde het uit door gebrek aan water. Ander zaad viel tussen de distels, en toen de distels opschoten verstikten ze het. Maar er viel ook wat zaad in vruchtbare aarde, en dat bracht honderdvoudig vrucht voort toen het was opgeschoten.' Hij voegde er met luide stem aan toe: 'Wie oren heeft om te horen, moet goed luisteren.'

Zijn leerlingen vroegen hem wat deze gelijkenis betekende. Hij antwoordde: 'Jullie mogen de geheimen van het koninkrijk van God kennen, maar de anderen krijgen alles in gelijkenissen te horen, opdat ze zien zonder inzicht en horen zonder iets te begrijpen. Dit is de betekenis van de gelijkenis: Het zaad is het woord van God. Het zaad op de weg, dat zijn zij die geluisterd hebben, maar daarna komt de duivel en graait het woord weg uit hun hart, om te voorkomen dat ze worden gered door te geloven. Het zaad op de rotsachtige bodem, dat zijn zij die het woord vol vreugde aannemen wanneer ze het horen, maar het schiet geen wortel; ze geloven zolang het hun goed uitkomt, maar als ze op de proef worden gesteld, worden ze afvallig. Het zaad dat tussen de distels valt, dat zijn zij die wel geluisterd hebben, maar door zorgen en rijkdom en de genoegens van het leven worden ze gaandeweg verstikt, zodat ze geen vrucht dragen. Het zaad in de vruchtbare grond, dat zijn zij die met een goed en eerlijk hart naar het woord hebben geluisterd, het koesteren en door standvastigheid vrucht dragen.
Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
Een pagina voor mensen die de wereld beter willen maken, en daar ook plezier in hebben!
Asmi is Sanskriet en betekent 'Ik Ben'. Sanskriet is de basistaal, de eerste taal en de meest zuivere taal. Het Sanskriet is zuiver, onaangedaan en niet vervormd door wie ook. Het weerspiegelt de wetten van het universum.
Twee monniken
Twee monniken liepen langs een landweg die door zware regenval erg modderig was geworden.
Vlakbij een dorp ontmoetten ze een jonge vrouw die de weg probeerde over te steken, maar de modder was zo diep dat haar zijden kimono erdoor bedorven zou worden.  De ene nam haar direct in de armen en droeg haar naar de overkant van de weg.
De monniken liepen zwijgend verder.  Vijf uur later, toen ze dicht bij de tempel waren gekomen waar ze de nacht zouden doorbrengen, kon de andere zich niet langer inhouden. 'Waarom heb je dat meisje over de weggedragen?' vroeg hij. 'Wij monniken horen zo'n dingen niet te doen.'

'Ik heb dat meisje uren geleden neergezet'. 'Draag jij haar nog steeds?

Sta eens stil en luister!
Hollen, hollen, hollen, hol jij alsmaar door?
Sta eens stil en luister even, stil nou, ssssst
Maak nu geen leven, spits je oren! Moet je horen wat je hoort!
Stil, ik hoor de zaaier stappen, zie het kiemen van het zaad
en ik luister naar het zwellen van de korrels in de aar.
Stil, ik hoor iets diep van binnen, hoor ik Hem? Hoor ik ook jou?
Als ik stil ben, kan ik voelen: God is mensen altijd trouw!

Lezing
Een oude wijze man zat in zijn tuin tegen een appelboom te slapen of te denken, ik weet het niet. Toen kwam er een meisje voorbij. Ze zag de man en ging naast hem in het gras zitten.
'Wat zou het voornaamste aan een boom zijn?' vroeg ze.
De oude man dacht na en zei dat hij het eigenlijk niet goed wist.
Het meisje antwoordde in zijn plaats: 'Ik denk dat de stam het belangrijkst is, anders vielen we om!'
Maar de oude man zei:'Dat heb je goed bedacht, maar toch heb je niet helemaal gelijk, want de boom staat er niet voor ons alleen.'
En terwijl hij dat zei, vielen er twee appels naar beneden. Hij raapte ze op en gaf
er één aan het meisje. Ze aten ze smakelijk op.

Win win
Ja, het geluk ligt op straat. Vanmiddag ging ik even boodschappen doen en zie...AANBIEDING  C 1000, 2 zakken spruitjes voor 0, 99 euro. Mijn eerste gedachte was, wat moet ik met twee zakken spruiten? Naast mij stond een blonde jonge vrouw, en ik deel mijn gedachte met haar. Samen komen wij tot de wens om dan samen  van die aanbieding gebruik te maken,  ik een zak en zij een zak. Zij rekent  twee zakken af bij de kassa, en ik geef haar 0,50 euro en zie wij hebben allebei een win - win ervaring en er een leuke vriendin bij. IDEE? Ja, in deze moeilijke tijd moeten we wel op de kleintjes passen. Ja zuinigheid en vlijt bouwt huizen als kastelen. Waar of niet waar?

Ontzettend goed ondernemen        
Heel vaak zeggen mensen tegen mij; wat ontzettend goed van je Nicolette dat je dat doet voor die mensen....Dat je die mensen met een lastig lichaam (hoor = gehandicapten) een baan geeft. Dat zijn dan vaak medeondernemers die als drive hebben; op de snelste manier veel geld verdienen, zodat ze een groter huis, of en vettere auto kunnen kopen. Nee man, zeg ik dan, dat is niet goed doen alsof ik mijzelf opoffer ofzo, maar daar wordt je veel rijker van, wat ik doe is eigenlijk heel egoïstisch! (en slimmer vind ik).
Commercieel en goed doen: dat heeft volgens mij de toekomst! We kunnen toch niet verder gaan op deze manier, we moeten toch voor elkaar en de aarde zorgen! Dat is mijn manier van uitleggen, maar meestal wordt er dan toch wat ongemakkelijk (in het beste geval) of meewarrig gelachen. Er schijnt zelfs een woord voor te zijn ;helpers high. Ik moest direct aan runners high denken, want zo voelt het als je flink goed doet! Hoe kun je dat nou zelf gaan creëren....begin dichtbij, help je buurvrouw, geef iemand een complimentje www.nationalecompliment.nl. of bestel een rit bij Valid Express! Ha, ha, ik blijf natuurlijk wel een commerciële ondernemer he!
Nicolette M. Mak


Win win
Ja, het geluk ligt op straat. Vanmiddag ging ik even boodschappen doen en zie...AANBIEDING  C 1000, 2 zakken spruitjes voor 0, 99 euro. Mijn eerste gedachte was, wat moet ik met twee zakken spruiten? Naast mij stond een blonde jonge vrouw, en ik deel mijn gedachte met haar. Samen komen wij tot de wens om dan samen  van die aanbieding gebruik te maken,  ik een zak en zij een zak. Zij rekent  twee zakken af bij de kassa, en ik geef haar 0,50 euro en zie wij hebben allebei een win - win ervaring en er een leuke vriendin bij. IDEE? Ja, in deze moeilijke tijd moeten we wel op de kleintjes passen. Ja zuinigheid en vlijt bouwt huizen als kastelen. Waar of niet waar?

Goed doen geeft kick
Van het helpen van anderen wordt je vrolijk. De kick van het geven wordt ook wel de helper's high genoemd. Vergelijkbaar met sporters die na een grote sportinspanning euforisch kunnen zijn en zich energieker en minder gestressed voelen. Goed doen blijkt gezond te zijn voor de goeddoener.

Aan zogenaamde onbaatzuchtige of altruïstische daden blijkt dus ook een egoïstisch element te kleven. Volgens socioloog René Bekkers van de Universiteit Utrecht wordt dan ook vaak ten onrechte het ‘positieve’ altruïsme tegenover het ‘negatieve’ egoïsme geplaatst. ‘Het één functioneert niet zonder het ander.


ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  © 2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp
Share |