Biologisch
.......Welkom op asmi-ikben.nl .... dank je wel voor je bezoek

Door aan het universum te vragen wat je wil, heb je de kans om duidelijkheid te krijgen over wat je wil. Zodra het voor jou duidelijk is, heb je gevraagd.
Klik hier voor het filmpje "The Interview With God '

Wat is Biologisch?

'Biologisch' is eigenlijk slim omgaan met alles wat leeft. Want als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou. Biologisch eten is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd. Dat betekent dat er geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechno-logie aan te pas zijn gekomen.
Dat gewassen onbekommerd hebben kunnen groeien, zonder met chemische bestrijdingsmiddelen te worden bespoten. En dat dieren door rust, ruimte en respect voor hun aard een goed bestaan is gegund.
Dat gewassen onbekommerd hebben kunnen groeien, zonder met chemische bestrijdingsmiddelen te worden bespoten. En dat dieren door rust, ruimte en respect voor hun aard een goed bestaan is gegund.

Bij de verwerking van de landbouwproducten worden geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt. Voor al deze middelen heeft de natuur immers prima alternatieven. Het resultaat: goede voeding. Een blozende appel of een heerlijk glas melk bijvoorbeeld, waarvan je zorgeloos kunt genieten.

Beter voor de gezondheid
 
Steeds meer mensen kopen biologisch omdat ze het gezonder vinden. Recent onderzoek toont aan dat biologisch voedsel meer gezondheidsbevorderende stoffen bevat. Volgens een Engelse organisatie die 99 wetenschappelijke onderzoeken vergeleek, is gebleken dat biologisch geteeld voedsel op onder meer gezondheidseffecten vaak significant beter scoort, bijv. op het gebied van mineralen, vitaminen, anti-oxidanten, pesticidenresiduen, en chemische toevoegingen.


Biologische dieren hebben het beter
 
Biologische melk, eieren en vlees komen van biologische veehouderijen. De biologische veehouder zorgt ervoor dat zijn dieren tevreden en gezond zijn. Want gezonde dieren leveren goede producten. Wanneer zijn dieren tevreden? Als ze zichzelf kunnen zijn en blijven. Op de biologische boerderij wordt daarom rekening gehouden met de aard van het beestje. Kippen zijn pikkers en scharrelaars. Varkens houden van wroeten en modderbaden. En koeien zijn grazers en herkauwers die de wei in willen. Biologische varkens en kippen hebben circa drie keer zoveel leefruimte als niet-biologische beesten. Er mogen ook geen ingrepen worden gepleegd zonder medische noodzaak.

of de moeite van het omrijden - er voor over hebben. Het kan duurzaam zijn, maar alleen in handen van mensen met veel ervaring en kennis van hoe mensen zich in het verleden wonderlijk goed - soms beter dan wij nu - wisten te redden met hun uiterst beperkte middelen.

Biologisch is niet tech, duurzaam wel. Da's het verschil. Straks, want nu is een groot deel van wat biologisch mag of gaat heten wel degelijk tech. Of willen we het publiek blijven laten geloven dat alles van de volle grond komt, de scharreleieren achter de schuur worden geraapt en de biokoeien gezellig met elkaar op de horens gaan in de wei? Uit elkaar trekken die handel en dat duidelijk maken, dan komt het goed.Aansluiten

Bio meer moet aansluiten bij het intuitieve beeld dat mensen bij biologisch hebben: kleinschalige teelt van koeien met horens, kippen met snavels, varkens met ballen, groenten uit de volle aarde (in plaats van het biologische substraat) en fruit van hoge bomen met echte stammen. Noem het bio-dynamisch. Let op: Biologisch is ook een niche.
Een ambachtelijk vorm van teelt op basis van niet-industriele technieken, kleinschaligheid en een slimme omgang met de primaire mechanismen in de natuur zelf om evenwicht te bereiken tussen nemen en geven. Omdat dat nog steeds kan als je daarvoor kiest als boer of ambachtelijke verwerker vanwege het feit dat er mensen zijn die het geld -
Wat verdien je nou meer door biologische fraude? Heel veel!

Een champignonteler kan zomaar door een etiketje te veranderen een Euro per kilo meer krijgen. Da's astronomisch. Ik vermoed dat die fraudewinst zo'n 70% verbetering in de inkomsten voor deze champignonboer betekent.

Biologisch is dus een uiterst aantrekkelijk fraudegebied. Zeker voor een sector onder druk. Iedere voedselfabrikant mag op zijn etiket over alles jokken ('word- en beeldnappen'), maar een boer die het toch al niet makkelijk heeft niet. Gek he?

De Partij voor de Dieren werd in oktober 2002 opgericht uit onvrede over het dieronvriendelijk geachte kabinetsbeleid. De kritiek richtte zich tevens op meer 'diervriendelijke' politieke partijen die al jaren te weinig prioriteit zouden geven aan de bewerkstelliging van meer dierenwelzijn en dierenrechten. Zo zouden ze te weinig (vergaande) diervriendelijke maatregelen hebben genomen tijdens de kabinetten-Kok ("Paars 1 en 2"), toen de 'diervriendelijke' partijen een Kamermeerderheid hadden.
Klik op het hier logo om naar hun site te gaan.


klik hier voor actuele informatie
ASMI-Ik Ben is een onderdeel van Applaudite BVOver ons
We communicate via internet more and more now-a-days.
So we would like to thank Applaudite for helping us with our online identity.
If you have any concerns please read our disclaimer, or contact us.
Home                Wie zijn wij                Coaching          Behandelmethode     Zin en Onzin      Cursussen    Vragen          Sitemap      
                                      
of de moeite van het omrijden - er voor over hebben. Het kan duurzaam zijn, maar alleen in handen van mensen met veel ervaring en kennis van hoe mensen zich in het verleden wonderlijk goed - soms beter dan wij nu - wisten te redden met hun uiterst beperkte middelen.

Biologisch is niet tech, duurzaam wel. Da's het verschil. Straks, want nu is een groot deel van wat biologisch mag of gaat heten wel degelijk tech. Of willen we het publiek blijven laten geloven dat alles van de volle grond komt, de scharreleieren achter de schuur worden geraapt en de biokoeien gezellig met elkaar op de horens gaan in de wei? Uit elkaar trekken die handel en dat duidelijk maken, dan komt het goed.
Share |
Contact  |  Colofon  |  E-mail |  2017 Asmi-Ikben  |  DisclaimerHelp